A je to tu, jak jsem včera slibovala, oživíme rubriku o vaření. Dneska jsem si pro vás připravila recept, který měl údajně zvládnout můj přítel sám, ale jelikož je neděle a lehce se zasekl u počítače, i s mýma rozbolavělýma prstama, jsem to musela zvládnout sama. Je to lehký recept za pár minut hotový a s minimem surovin. Zde je výčet a fotografie toho, co jsem použila já.
Suroviny:
• pytlík bramborových gnocchi
• balení listového mraženého špenátu (ne protlak!)
Suroviny:
• pytlík bramborových gnocchi
• balení listového mraženého špenátu (ne protlak!)
• kelímek 30% smetany
• 2 kuřecí prsíčka
• 2 kuřecí prsíčka
• 1 stroužek česneku
• troška oleje
• sůl, pepř a koření podle chuti
Postup:
Nejdřív si dáme vařit vodu na noky, nakrájíme si maso na kostky nebo nudličky, dáme ho do misky, osolíme, opepříme a přidáme koření dle chuti. Dáme si rozhřát pánev a jakmile je dost rozpálená, nalijeme trochu oleje a přidáme okořeněné maso, opečeme do zlatova, přidáme na plátky nakrájený stroužek česneku (pokud si ho tam chceme dát). promícháme, ztlumíme teplotu a nasypeme mražený špenát - listový.
Přikryjeme pokličkou a necháme špenát změknout. V této době se mi už vařila voda na noky, vsypeme do vroucí vody, vaříme asi minutu (dle obalu, každé jsou trochu jiné) a zcedíme. Propláchneme studenou vodou. Jakmile v pánci špenát změkne, vlijeme pomalu smetanu, promícháme a necháme probublat asi 5 minut. Smetana to krásně spojí a zahustí. Jakmile máme hotovo a dochuceno solí a pepřem podle chuti. Vypneme plotnu. Do hrnce, kde se vařily noky dáme zcezené a propláchnuté noky a na to směs z pánve. Pořádně promícháme a můžeme podávat. Minule jsem dávala na vrch ještě sýr, ale nechutnalo nám to tolik, jako bez sýra.
Takhle vypadal oběd po naservírování.
Takhle vypadal oběd po naservírování.
Dobrou chuť!
Žádné komentáře:
Okomentovat