"Ten, kdo čte, žije s každou další knihou život navíc. Kdo nečte, má jen ten svůj." Oscar Wilde

neděle 22. listopadu 2015

21.11.2015

Fááájn, tak jsem si naivně myslela, že když se tu podělím o svoje snažení a tak, že mi to půjde lépe. Ovšem opak je pravdou. Snídani si udržím a pak už to jde z kopce. Nu už abych šla zase asi do práce, tam na to nemyslím a není to pak tak těžké. Navíc tenhle měsíc kvůli mojí nemoci jsme odkázáni na prakticky jen polovinu peněz, se kterými normálně počítáme, takže se musíme dost uskromnit a kupovat jen to nejnutnější a hlavně abysme koncem měsíce neměli hlad - prakticky tedy bez ryb a bez hovězího - moc drahé. Dneska si udělám radost pizzou, mám na ní hroznou chuť a tak si jí jednou po dvou týdnech dopřeju a zase se budu krotit. Dnes také nevařím - vařila jsem včera a i když už nezbylo, bylo to dobrý. Recept bude níž, fotka nebude, už je snědeno a nestihlo se to. Navíc mám problémy s přítelem, asi už jsem mu ukradená a hledá si jinou, navíc mi dost blbě lže....no a já to jaksi dosti blbě včera přehnala s alkoholem, vzteky a breky jsem vypila všechno, co mi přišlo pod ruku :( Nedivte se tedy, že to dopadlo jak to dopadlo :(

Snídaně - miska cereálií Dobrá vláknina a Dobré z ovsa s brusinkama, s mlékem
Oběd - bulgur na kari s kuřecím masem, zeleninou a arašídami
Večeře - to samé
a celý den vanilková vodka, hruškovice a láhev vína - brrrr :(


Bulgur na kari s kuřecím masem, zeleninou a arašídami

- bulgur
- kuřecí prsa
- kari koření, sůl, pepř, citronová tráva a mletý zázvor (sušený)
- pytlík mražené zeleniny mrkev, hrášek, kukuuřice
- nepražené a nesolené arašídy, pokud neseženete, tak pražené, ale nesolené
- mléko, nebo méněprocentní smetanu
- olej

Bulgur připravíme dle návodu na sáčku. Nakrájíme prsíčka na nudličky, pokapeme olejem, přidáme koření, sůl a rukama zamícháme. Dáme na rozpálenou pánev a opečeme do zlatova, pak přidáme mraženou zeleninu a necháme povolit, pak přisypeme ještě trochu kari, a když je zelenina poloměkká, podlijeme mlékem nebo smetanou. Necháme podusit, aby se spojily chutě a omáčka trochu zhoustla, ale pořád bude dost řídká. Vypneme sporák a přisypeme arašídy. Nakonec přisypeme hotový bulgur a pečlivě zamícháme dohromady. Necháme pod pokličkou spojit asi 10-15 minut a podáváme :) Dobrou chuť.

Žádné komentáře:

Okomentovat