"Ten, kdo čte, žije s každou další knihou život navíc. Kdo nečte, má jen ten svůj." Oscar Wilde

středa 4. listopadu 2015

Vločkové banánové sušenky bez cukru

Mám tu pro vás jeden super rychlý recept na sušenky z ovesných vloček, které jsou vláčné, měkké, chutné, sladké a přitom neobsahují žádný další cukr. Můžete si ovšem dle chuti přisladit fruktosou a nebo medem, rýžovým či jiným sirupem a nebo sladem. Užijte si vůni banánů.

Budete potřebovat:
asi 100 g vloček
(já používám směs namíchanou z vloček ovesných,
pšeničných, jáhlových, pohankových atd.)
1 nebo 2 přezrálé banány (bezvadné je, když už má na sobě hnědé fleky)
2-3 lžíce mléka
skořice
dle chuti se dá přidat třeba ještě banánová přesnídávka a nebo sladidla jmenovaná výše

Postup:
Nasypte do misky odvážené vločky, přidejte pečlivě rozmačkaný banán, stačí vidličkou, a pak přidejte mléko (pokud je hmota moc hutná a nedrží moc pohromadě, přidejte ještě banán či sladidlo a kapku mléka) a další chuťovky, dle vašeho výběru. Nakonec přisypte trošku skořice a promíchejte pečlivě dohromady. Necháme chvíli odležet, asi 5-10 minut, aby se vločky nasákly mlékem a banánem. Na plech si dejte pečící papír a klaďte na ně lžičkou menší hromádky hmoty a trošku rozprostřete, aby měly rovnoměrně vysoké a nespálily se okraje. Pečte na střední teplotu, dle trouby mezi 150 a 180 °C a čas si hlídejte tak, aby okraje byly nahnědlé, ale jen lehounce :)

(ilustrační fotografie - google.cz)

Rada na závěr: můžete do sušenek přidat pro chuť to, na co máte chuť, třeba roziky, oříšky, mandle, kokos, kakao, nebo cokoliv, co vás napadne ;-)
Dobrou chuť!

Žádné komentáře:

Okomentovat