"Ten, kdo čte, žije s každou další knihou život navíc. Kdo nečte, má jen ten svůj." Oscar Wilde

středa 4. listopadu 2015

Barevná typologie 1. díl - studený a teplý typ

Přemýšlela jsem, jak vám sem dát všechny informace o barevné typologii a rozhodla jsem se udělat trilogii článků. První (tento) bude o rozlišení na studený a teplý typ, druhý článek bude rozlišení teplých a studených typů podle ročních období na jarní, letní, podzimní a zimní a poslední třetí bude o tom, co se k jednotlivým typům hodí za barvy a odstíny. Hodí se to nejen k odstínům oblečení, co typu sluší, ale především barvám a odstínům vhodným k líčení, aby vás nedělaly starší, nezvýrazňovaly vrásky či kruhy pod očima. Začtěte se a nechte se inspirovat :)

Jsi studený nebo teplý typ?

V první řadě je nutné si uvědomit, že není žádný přesný mustr na to, jak určit jaký jste typ. Pokud na vás bude sedět z jedné kategorie více možností, je nutné zkoušet, ale o tom až nakonec. Mezi studené typy patří letní a zimní typ, mezi teplé typy patří jarní a podzimní typ. Ale toto rozdělení si ukážeme až v dalším článku. Nyní si ukážeme, co patří k jakému typu a podle čeho je možné to poznat.

Studený typ
Pleť - porcelánová, jsou vidět načervenalé žilky, hodně bledá "sněhurkovská", nebo narůžovělý podtón, ale i pleť do olivova.
Pihy - světlejší do šediva, popelavé či tmavší šedohnědé odstíny, ale ne hnědé.
Rty - růžové, do červena, avšak s modrým podtónem.
Oči - černohnědé, šedé, šedomodré, tmavě modré, modrofialové či šedofialové.
Opalování - do hněda bez červeného podtónu, dobře se opaluje, nebo do olivové barvy, jen ty nejsvětlejší typy se špatně opalují a spíš do červena.
Vlasy (přirozená barva) - popelavý podtón blond, tmavší hnědé, hnědočerné, nádech do modra a nebo světle hnědé nebo perličkově bílé.

Teplý typ
Pleť - průsvitnou, spíš bledou, slonovinovou s meruňkovým či broskovým nádechem.
Pihy - nikdy ne do šeda, spíš zlato či červenohnědé, má sklon k jakýmkoliv mateřským znaménkům.
Rty - červené, spíš v teplém odstínu nebo úplně sytě červený.
Oči - oříškově hnědé, všechny odstíny do zelena, tyrkysové nebo blankytně modré.
Opalování - do hněda, někdy s červeným podtónem, nebo zcela naopak, špatně se opaluje a vůbec ne do hněda, spíš do červena.
Vlasy (přirozená barva) - světlé blond až do středně hnědé, či tmavě hnědé, až kaštanové.


Doplňující znaky:

Studený typ - žíly do modra, sluší spíš stříbrné šperky, první reakce na jarní sluníčko bývá zčervenání.


Teplý typ - žíly spíš do zelena, sluší jim zlaté šperky, dobře se opaluje do hněda i při prvním slunci.


Je důležité si uvědomit, že nejde jen o to, že si toto přečtete a rozhodnete na základě znaků - jsem studený typ, nebo teplý typ. Ale je nutné vyzkoušet si různé odstíny, co mi sedí. Například studený typ si může zkusit aplikovat teplé barvičky na obličej - tvářenka, sytě červená rtěnka apod. a zkoumat, co to udělá. Pokud vám to zvýrazní kruhy pod očima, nebo vyniknout nedokonalosti pleti, je to jasné - jste studený typ a teplé barvy vám nesluší, stejně tak to platí o modré barvě, ta krásně sedí studenému typu. Pokud vám jakkoliv sedí žlutá či červená, jste naopak teplý typ.

Toto je asi všechno, co se týká rozdílů, pokud byste měli jakékoliv otázky, klidně napište, ráda odpovím :) A příště se těšte na rozdělení typologie podle ročních období :)

Žádné komentáře:

Okomentovat