Jak jsem slíbila, mám tu pro vás recept na domácí Kinder mléčný řez. Hlavně chci říct, že jsem si našla více receptů, dala je dohromady a vytvořila svou vlastní verzi a včera poprvé vyzkoušela. Bohužel z toho vyšlo spíš něco jako Míša řez :D Je to tím, že náplň není mléčno-sněhová s medem, ale tvarohová se zakysanou smetanou. Ovšem je to pořád hrozná dobrůtečka a moooc nám to chutnalo. Zde už recept :)
Ingredience na těsto:
6-8 vajec (já dávala 8, lépe to drží a je to krásně vláčné a jemné)
7-8 lžic cukru
10 lžic polohrubé mouky
3 lžíce oleje
5 lžic kakaa
1 menší lžička kypřícího prášku
Příprava těsta:
Budete potřebovat 2 co nejvíce stejné plechy, které vymažte Herou nebo máslem a vysypte moukou. Dejte předehřát troubu na 170-180°C podle druhu trouby a připravte si misku a šlehač. Do misky dejte vejce a cukr a musíte vyšlehat do co nejhustší krémové světle žluté pěny, mě to trvalo víc jak 5 minut, spíš na střední rychlost šlehače. Poté nepřestávejte šlehat, jen stáhněte o trochu rychlost, ať vám to nepřáší a přidávejte zbytek věcí, nakonec jemně zašlehejte kypřící prášek. Rozdělte přibližně na polovinu a vylijte na vymazané plechy, stěrkou pořádně rozetřete do co nejslabší vrstvy a do krajů, aby se to nepřipalovalo a dejte do vyhřáté trouby, klidně oba najednou. Pést se to bude mezi 5-10 minutami, ale je nutné to hodně dobře hlídat a píchat do toho špejlí, zda se lepí, je tam hranice asi minuty či dvou mezi upečením a připálením kvůli té tenoučké vrstvičce. Vyndejte, prykryjte utěrkou a nechte úplně vychladnout.
Ingredience náplně:
skoro celá kostka dobrého másla (já dala Farmářské)
2 měkký tvaroh !ne ve vaničce, jinak ja to hodně řídké!
2 zakysaná smetana (hodně procentní a co nejhustší)
2 vanilkový cukr
pár kapek vanilkového aroma
10 lžic moukového nebo práškového cukru
(nemám ráda přeslazené věci, takže si klidně doslaďte)
Postup přípravy náplně:
V misce vyšleháme máslo s cukrem a vanilkovým cukrem, pak přidáme tvaroh a zase chvíli šleháme, nakonec přidáme zakysanou smetanu a já přikápla pár kapek vanilkového aromatu. Šleháním všechno necháme spojit a vypneme.
Kompletace:
Na vychladlou jednu placku dáme náplň a přiklopíme druhou plackou (je možné, že vám náplň zbyde, nesnažte se to tam nacpat všechno, vyteklo by to a použijte při servírování - viz. foto nebo dejte vylízat dětem), zabalíme do alobalu na potravinářské fólie a dáme do druhého dne uležet a spojit do lednice. Balím to proto, aby to nenačichlo, pokud v lednici máte třeba aromatický sýr nebo hotové jídlo z předchozího dne, mohl by řez načichnout. Druhý den je ideální ke konzumaci, opravdu moc dobré, ale k pravému Kinder mléčnému řezu má hodně daleko. Jinak je to mňamka :) Dobrou chuť a pište jak se vám to povedlo či nepovedlo :)
na fotkách ho mám se zbytkem náplně, co mi zbyla, použila jsem jako omáčku, či ozdobu při servírování :)
no paráda! googlím a hledám už nějakou dobu, jak tyhle řezy "spáchat". Tvůj recept se mi z toho, co jsem viděla, zamlouvá nejvíc. O víkendu vyzkouším =)
OdpovědětVymazat