"Ten, kdo čte, žije s každou další knihou život navíc. Kdo nečte, má jen ten svůj." Oscar Wilde

neděle 1. dubna 2018

Nejlepší piškotové těsto (třeba na Beránka)

Dnes vám přináším recept na to nejměkčí, nejlehčí a nejchutnější piškotové těsto, které jsem kdy jedla. Původně bylo určeno čistě jenom na velikonočního beránka, ale já ho občas dělám i jako bábovku. Bohužel letos nebudu beránka péct, protože budeme u rodičů a já navíc doma ani nemám formu na beránka. Proto jsem pekla v srnčím hřbetu a zbytek jsem dala do formiček na muffiny. Chuťově je to ale stejné, další plus je také to, že je recept hrníčkový, takže není potřeba váha. Doufám, že vám bude také chutnat.

Suroviny:
  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 1 hrnek cukru krupice nebo krystal
  • 3 vejce (domácí větší, pokud máte kupovaná Mka, tak dejte 4)
  • mistička kandovaného ovoce
  • 1 smetana ke šlehání
  • 2 vanilkové cukry
  • 1 prášek do pečení
  • Hera nebo jiný tuk na vymazání + mouka na vysypání

Postup:
Nejprve rozklepneme vejce do mísy a přidáme hrnek cukru spolu s vanilkovými cukry. Společně vyšleháme do husté pěny. Vedle si zatím vyšleháme šlehačku. Spojíme dohromady tyto dvě hmoty, přisypeme kandované ovoce a lehce smícháme, nakonec pomalu vmícháme mouku, do které přidáme i prášek do pečiva.


Ihned naplníme do formy a pečeme na 180°C do upečení. To zjistíme tak, že do středu píchneme špejlí a pokud jí vyndáme čistou, je upečeno.


Mě se muffiny pekly necelých 20 minut, srnčí hřbet pak 35 minut.



Žádné komentáře:

Okomentovat