"Ten, kdo čte, žije s každou další knihou život navíc. Kdo nečte, má jen ten svůj." Oscar Wilde

pondělí 23. dubna 2018

Divadelní představení Poslední aristokratka

V sobotu 21.4.2018 jsme s přítelem navštívili divadelní představení divadla Na Jezerce Poslední aristokratka na motivy stejnojmenné knihy od Evžena Bočka. Moc jsme se těšili, ale ani náhodou nás nenapadlo, že bude hra natolik úžasná, že se rozhodneme jít znovu. Prakticky 130 minut nepřetržitého smíchu, již od začátku, bylo vidět, že i herci si to moc užívali a občas nešetřili imrpovizací a následným výbuchem smíchu.
Některé hlášky nám rozhodně utkvěly v paměti, například "Někdo ukradl hajzlpapír. A ze záchoda zmizely dvě štětky. Dvě štětky ukradly hajzlpapír." nebo kdo zná knihu a postavu zahradníka pana Spocka - zde je překřtěn na mistr Beauty, protože "...jsme mu chtěli říkat Spock, ale není mu podobný."
Inscenace byla dokonalá, divadlo je krásné, čisté, klimatizované, velmi příjemné posezení, navíc výborně řešené celkem vysokým spádem sedaček (skoro jako v kině), takže každý úžasně vidí. Oba jsme byli ze hry nadšení a už plánujeme, který den půjdeme znovu. A abych vám to trochu přiblížila i herecky, zde je obsazení:

Marie Kostková - Anna Polívková
František Kostka (její otec) - Jan Hrušínský
Vivian Kostková (její matka) - Miluše Šplechtová
paní Tichá (kuchařka) - Jitka Sedláčková
Josef (kastelán) - Martin Sitta
pan Krása (zahradník) - Rudolf Stärz
Deniska (guvernantka) - Denisa Pfauserová
JUDr. Benda (právník) - Libor Hruška
Milada (manažerka) - Kristýna Hrušínská
Max Laun (také šlechtic) - Michal Kern

Všichni herci zde opravdu excelovali, ztvárnění postav bylo dokonalé, naprosto profesionální, ale skutečně bylo vidět, že to herce baví a že jsou nadšení.

POSLEDNÍ ARISTOKRATKA - DIVADLO NA JEZERCE - ZDE NAJDETE I VIDEOUKÁZKU, FOTOGRAFIE HERCŮ, FOTOGRAFIE Z PŘEDSTAVENÍ I DALŠÍ VOLNÉ TERMÍNKY PŘEDSTAVENÍ

My tedy rozhodně půjdeme znovu a už se nemůžeme dočkat, bylo to pro mě zatím to nejlepší divadelní představení, které jsem kdy navštívila. Rozhodně doporučuji Usmívající se

4 komentáře:

  1. Páni, tak teď jsi mě vážně nažhavila Na Jezerce jsem ještě nebyla, tak je asi čas to změnit :)

    OdpovědětVymazat
  2. [1]: Divadlo je fakt nádherný, je novější, takže nečekej něco jako Na Vinohradech apod., ale je tam útulné a hodně přátelské prostředí. Hru jednoznačně doporučuji, protože je to fakt bomba, jsem z toho i dva dny potom pořád moc nadšená a při vzpomínkách se směju   

    OdpovědětVymazat
  3. jééé no kdyby s tím tak vycestovali k nám:)

    OdpovědětVymazat
  4. [3]: Myslím, že mají jedno představení ve Vídni Pak další ve Valašském Meziříčí, ve Strážnici, Žďáru a Brně Nemáš něco v dojezdové vzdálenosti?

    OdpovědětVymazat