"Ten, kdo čte, žije s každou další knihou život navíc. Kdo nečte, má jen ten svůj." Oscar Wilde

pátek 31. srpna 2018

Jsem lovec

Tentokrát jsem zaplesala, že téma týdne je tak skvělé. Sice jsem nenašla knihu, která by se jmenovala úplně přesně "Jsem lovec", ale knih s názvem Lovec je opravdu hodně. Vybrala jsem vám ty nejlépe hodnocené, abych se nemusela zařazovat nějaký brak a většinou se jedná o beletrii.

1. Lovec - Jeffery Deaver - DATABÁZE KNIH

První kniha, kterou jsem vybrala je velmi dobře hodnocený thriller. Příběh nám vypráví Henry Loving živící se jako lovec lidí - vymáhá informace, unáši lidi, mučí a neváhá ani vraždit. Jde o napínavý thriller, při kterém se budete nejen bát, ale budete i napnutí k prasknutí :-) Kniha byla vydána v roce 2011 v nakladatelství Domino.

Lovec



2. Lovec - Richard Stark - DATABÁZE KNIH

Parker je okraden a zrazen ženou, kterou miloval. Díky tomu pak začne plánovat hrozivou smrt, při které chce získat zpět to, co mu patří. Stává se z něj postrach New Yorku. Detektivní příběh s prvky thrilleru v komiksové podobě vydalo nakladatelství Crew v roce 2016.

Parker: Lovec



3. Lovec - Andrew Macdonald - DATABÁZE KNIH

Román, odehrávající se ke konci osmdesátých let nám umožňuje sledovat myšlenky a pohnutky zločince. Hlavní postava je Oscar Yeager - veterán z Vietnamu, nyní pracující ve Washington D.C. Je znechucen aktuální situací a proto pro své uklidnění chodí lovit a zabíjet smíšené rasové páry. Situace se vyvíjí z obou stran vyhroceně, dokud není dopaden vysoce postaveným agentem FBI. Tím ale příběh nekončí, naopak další část začíná. Kniha je z roku 2008 a je vysoce ceněná za své zaměření na bílý rasismus. Vydána byla v nakladatelství Kontingent Press.

Lovec


4. Lovec - James Aldridge - DATABÁZE KNIH

Příběh, kde je hlavním tématem lov zvířat. Hlavním hrdinou je Roy Mac Nair, u kterého se můžete těšit na popis kladných i záporných charakterových rysů. Ty slouží hlavně jako popis charakteru profesionálních lovců. Velmi napínavý příběh má podobu dobrodružného románu a je již starším kouskem. Poprvé byla kniha vydána v roce 1967 a to v nakladatelství Svobodné slovo, proběhla však již reedice a to v roce 1977, o kterou se postaralo nakladatelství Pravda.

Lovec



5. Lovec - Sergej Makarovič Kramarenko - DATABÁZE KNIH

Vzpomínky sovětského stíhacího esa, účastníka vzdušných bojů 2. světové války a války v Koreji. Jediná kniha faktografická, proto je zařazena až jako poslední na seznamu. Je to krásné dílo, ve kterém najdete nejen drsnou realitu a děsivé zážitky letců, který skutečně zažil boj na vlastní kůži, ale i poválečný a rodinný život hlavních postav, bonusem je pak vyšetřování leteckých katastrof a havárií. Vyšla v roce 2008 v nakladatelství Svět křídel.

Lovec


Pokud máte nějaké další knihy, které se vám sem hodí, určitě napište dolů do komentářů, budu ráda za každé další doporučení :-)

1 komentář:

  1. Úlovky jsou to zajímavé. Asi to nepatří mezi nejčtenější knihy ale důležité je, že se líbí vám. Na druhou stranu ten Lovec je fakt skvělá věc. Já jsem ji kdysi přečetl jednám dechem. Působivé vyprávění trochu zkreslené ruským, potažmo sovětským pohledem. :) Ale o to je to zajímavější. :)

    OdpovědětVymazat