"Ten, kdo čte, žije s každou další knihou život navíc. Kdo nečte, má jen ten svůj." Oscar Wilde

čtvrtek 5. července 2018

Životní cíl

Téma tohoto týdne je docela záludné - Životní cíl lze brát jak doslova, tak i pochopit mnoha významy a v mnoha kontextech. Já jsem hledala knihy hlavně tak, aby se to tématu dotýkalo opravdu citelně. Nechci sem zařazovat knihy, které na mě nějak zapůsobily, protože to se dozvíte v recenzích.

Knihy, které mají téma v názvu

1. Životní cíl: činit Boží vůli - Derek Prince - DATABÁZE KNIH

Kniha je zaměřená samozřejmě na věřící lidi, avšak i nevěřící člověk v ní může najít hlubší smysl. Kniha je místy docela ceněná a proto si myslím, že si zaslouží zmínku. Autor se věnuje především literatuře náboženské, ale i aktuálním tématům. Kniha byla u nás vydána v roce 2009 a to v nakladatelství Postilla.

Životní cíl: činit Boží vůli




2. Životní cíl: být NEZÁVISLÝ - Michal Ondra - DATABÁZE KNIH

Český autor nás zavede do problematiky podnikání. Díky ní údajně najde každý svůj smysl v podnikání, seznámí ho s hospodařením s financemi a pomůže nastartovat podnik do výšin. Upřímně v tyto motivační knihy sama moc nevěřím, avšak je možné, že někomu v životě pomohla. Hodnocení knihy je bohužel kolem 60% což je málo, ale je možné, že někdo si jí bude chválit do nebes (viz první kniha :-D). Kniha je relativně nováčkem na trhu - vyšla v roce 2015 v nakladatelství Leda.

Životní cíl: být NEZÁVISLÝ



3. Životní cíl a smysl života - Brigitte Hamann - DATABÁZE KNIH

Název knihy nám toho moc nenapoví, ale autorka se v ní věnuje výkladu osy IC/MC v horoskopech. I ty bohužel jsou mimo mojí ligu, takže vám o tom asi nic víc nepovím. Kažpodádně pro někoho, kdo věří na horoskopy může být kniha přínosem. Kniha vyšla v roce 2004 v nakladatelství Eugenika.

Životní cíl a smysl života - Základní výklad osy IC/MC v horoskopu


Knihy, které s tématem úzce souvisí

1. Tvůj život má cíl - Dan Millman - DATABÁZE KNIH

Další kniha z kategorie osobního rozvoje. Jde o knihu, která není hodnocená nijak špatně - 65 -75% a nabízí vám řešení veškerých vašich problémů. Knihu vydalo nakladatelství Eminent v roce 2006.

Tvůj život má cíl


2. Nechť nový den dá nový cíl - Jan Neruda - DATABÁZE KNIH

Poslední kniha, kterou jsem pro vás vybrala, je klasika od Jana Nerudy a jedná se o sbírku fejetonů. S tématem tohoto týdne souvisí sice jen okrajově, ale myslím si, že si v tom každý najde své. Tím, že je to soubor kratších děl, určitě je to čtivé. Autor v nich reaguje jak na politické a ideologické problémy, tak i ty sociální. Určitě stojí za přečtení, vydána byla v roce 1973 v nakladatelství Melantrich.

Nechť nový cíl dá nový den

Žádné komentáře:

Okomentovat