"Ten, kdo čte, žije s každou další knihou život navíc. Kdo nečte, má jen ten svůj." Oscar Wilde

pátek 13. července 2018

Když se nedaří

Nový týden, nové téma týdne a já vám přináším další porci knih. Tentokrát to bylo lehčí, knih je mnohem více než minule, ale vyberu vám zase ty nejvíce tématické a ty nejlépe hodnocené.

Knihy, které mají téma týdne v názvu

1. Když se nic nedaří - Bradley Trevor Greive - DATABÁZE KNIH

Sbírka, která se vymyká klasickým knihám, obsahuje legrační snímky zvířat a vše je doplněno vtipnými texty. Kniha, která pobaví, zvedne náladu a dostane z vás upřímný smích. Myslím si, že podobná kniha nesmí doma nikomu chybět, co zvedne náladu lépe než vtipná kniha. Navíc zvířátka jsou sama o sobě úžasná. Vydavatelem je nakladatelství Metafora a knihu si můžete zakoupit od roku 2002.
Když se nic nedaří



2. Co dělat, když se nedaří - Alexander Svijaš - DATABÁZE KNIH

Jako další jsem zvolila knihu z oblasti duchovní literatury a osobního rozvoje. Ruský autor zde popisuje, jak je důležité dodržování pravidel soužití s ostatními lidmi kolem sebe a rozebírá, proč lidé většinou zažijí opak toho, co by naopak chtěli zažít. Dej a bude ti dáno, přej a bude ti přáno. Pro lidi, které by tato tématika zajímala, je to skvělá volba. Kniha není úplně stará, je z roku 2010 a vydalo ji nakladatelství Eugenika.

Co dělat, když se nedaří



3. Neskákejte z okna, když se zrovna nedaří! - Ivan Krejčí - DATABÁZE KNIH

První kniha od českého autora a další v řadě humorných a vtipných knih. V této najdete s nadsázkou a vtipem předložené rady, co dělat, když zrovna nemáte svůj den, máte problémy, nebo se vám již delší dobu nedaří. Takových knih není nikdy dost a tato je doplněna ještě kresbami z pera Lubomíra Tichého. Kniha má jen 184 stran, vydána byla v roce 2008 v nakladatelství Mladá fronta.

Neskákejte z okna, když se zrovna nedaří!



4. Když se císaři nedaří aneb O habsburských trampotách trochu nevážně - Blanka Doktorová - DATABÁZE KNIH

Neobvyklým způsobem zde autorka popisuje v devíti kapitolách chronologicky řazených osudy Habsburků a to od Albrechta I. do Maxmiliána Mexického. Upozorňuje na osudové okamžiky i zvraty a čtivou lehkou formou se nás snaží něco málo naučit. Takové svižné okno do života Habsburků, ve které samozřejmě nesmí chybět rodokmen jednotlivých rodových větví. A jelikož má kniha pouze 159 stran, je to opravdu lehké čtivo. Vyšla v roce 2006 v nakladatelství Šťastný Andrej.

Když se císaři nedaří aneb O habsburských trampotách trochu nevážně




5. Když se hubnout nedaří - Marta Boučková - DATABÁZE KNIH

Poslední knihou, kterou tento týden zmíním je zaměřená na redukci váhy a především na tom, že pokud chceme zhubnout, hlavní problém není v jídelníčku či pohybu, ale v naší hlavě. Tam je potřeba si vše srovnat, rozhodnout se a právě zde najdete návod, jak na to. Autorka je známá psycholožka, která pracuje se všemi možnými aspekty ovlňující nejen vaši váhu, ale celý život a přístup k sobě samému. Vše demonstruje na příkladech ze své praxe. V knize najdete i dvanáct příběhů lidí, kterým se jen díky změně myšlení podařilo změnit i svůj život v oblasti váhy. Myslím, že touto knihou spousta lidí začala nový život. Vydalo ji nakladatelství Evropský kariérní institut a to v roce 2013.

Když se hubnout nedaří

Žádné komentáře:

Okomentovat