"Ten, kdo čte, žije s každou další knihou život navíc. Kdo nečte, má jen ten svůj." Oscar Wilde

úterý 27. října 2015

Dokonalá krémová česnečka

Recept, který vám tu teď představím a předám mám od kuchaře jedné výtečné restaurace v Pardubicích, kam jsme si na ní občas zašli a opravdu k večeři bohatě stačila. Velice chutná a v zimě nejen na zahřátí, ale i na zdraví :D Jen bacha na upíry :D

Budete potřebovat:
10-12 stroužků česneku
jednu nebo dvě lžíce hladké mouky
smetana na vaření
kousíček másla
kostka zeleninového bujonu a trochu podravky
(není nutné, pokud máte domácí zeleninový vývar)
krutony - rohlíky
sýr na posypání

Postup:
nejprve si uděláme krutony - do trouby na 200°dáme na pečící papír péct na kostičky nakréjené rohlíky, které můžeme pokapat lehce olivovým olejem, pečeme asi 10-15 minut do zlata (dle trouby), poté začneme se samotnou polévkou, rozpustíme máslo, ale nesmí začít prskat, pak na něj dáme rozdrcený česnek (8 stroužků) a chvíli restujeme, pak přídáme mouku a uděláme hustou česnekovo-máslovou jíšku, poté zalijeme vývarem, jíška musí zůstat světlá, je to asi litr tekutiny, necháme rozvařit žmolečky, pokud jsme neměli vývar, zalijeme vodou a přihodíme bujon a vegetu, nakonec přidáme smetanu a jakmile je zavařená, přidáme rozdracené poslední 2-4 stoužky česneku (dle chuti), majoránku, dosolíme dle chuti a odstavíme. Podáváme s krutonky a lehoučce posypeme sýrem.
Dobrou chuť!

Žádné komentáře:

Okomentovat