"Ten, kdo čte, žije s každou další knihou život navíc. Kdo nečte, má jen ten svůj." Oscar Wilde

pátek 8. února 2019

Moje nákupy na Aliexpress V.

Po delší době přináším nové nákupy, které jsem uskutečnila přes asijský eshop Aliexpress. Musím říct, že za posledního čtvrt až půl roku se mi stalo to, že mi docela dost věcí nepřišlo, ty vám tu ale určitě nemůžu ukázat. Uvidíme, pokud ještě přijdou, budou v některém z dalších dílů. Mám silný pocit, že je to vinou České pošty a ne přímo prodejců, ale s jistotou to říct nemůžu. Každopádně je tam stále možnost nákup reklamovat (refund) a oni vám vrátí peníze. Jen jednou se mi stalo, že by byl problém a to tak, že nemám ani balíček, stále nejsou aktuální dodací informace a přesto mi byla žádost o vrácení peněz zamítnuta. Důvod neznám, ale šlo o pár drobných naštěstí. Cena se bude malinko lišit, protože kurz jde nahoru a dolů, ale jedná se o pár haléřů, maximálně korun. Jdeme tedy na předměty, co jsem si pořídila a zda z nich mám radost, či jsem zklamaná, to si přečtěte níž.


OMYVATELNÝ PENÁL S KOČIČKAMA - došlo za 36 dnů, cena 1,49 USD

Protože jsem letos začala více učit, potřebovala jsem si pořídit penál na potřeby do hodin - propisky, fixy na tabuli, gumu a podobně. A jelikož pořád převažuje psaní na tabuli křídou, chtěla jsem něco omyvatelného, abych to nemusela tak často prát a narazila jsem na tenhle penál s kočičkama. Prostě úžasný. Čekala jsem na něj docela dlouho, ale stálo to za to. Po rozbalení byla silně cítit pneumatika, ale to po čase zmizelo. Už si bez něj hodiny neumím představit, nosím ho i do kroužků. Je vzhledově krásný (jen na zadní straně má čínské klikyháky, ale to se dalo čekat), lehce se otírá a udržuje a díky kočičkám se mi hrozně moc líbí. Za mě skvělá volba, kor za nějaký v přepočtu necelých 40 korun. Určitě doporučuji, mají i více barev.



SAMOLEPKY DO DIÁŘE (I NA DIY) - došly za 31 dnů, cena 1,01 USD

Už více jak rok se mi daří si jakž takž pěkně vést diář, mám Čtenářský diář vydávaný knihovnou Jiřího Mahena v Brně a jsem s ním moc spokojená. A abych měla nejen tuto organizaci snazší, zalíbily se mi samolepky, které vypadají jako komiksové bubliny. Mají dost prostoru pro text, vypadají hezky a jsou černobílé jako můj diář. Je tam celkem 40 kusů a je každý trochu jiný, to velice oceňuji. Hodí se to i na nějaké DIY, nebo vlastní organizéry a podobně. V jednom předmětu je 20 motivů a verzí samolepek, takže si vybere určitě každý. Cena téměř směšná - pod 25 Kč. Akorát doručení na tak malinký balíček bylo dost dlouhé a potřebujete tenk permanentní fix, protože mají samolepky hladký povrch. Určitě doporučuji, vypadá to krásně a zaujme každého.



Obaly na polštáře.....kapitola sama pro sebe, protože jsem po nich koukala už dlouho. A když už jsem se rozhodla, že si nějaký pořídím, nezůstalo samozřejmě u jednoho, nemohla jsem se vůbec rozhodnout. Nakonec se to zaseklo na čísle 5 a tolik jsem jich i objednala. Všechny jsou s motivem knih či čtení. Náplně do nich jsem kupovala na webu Reklamní technologie, kde jedna náplň vyjde na necelých 50 Kč - pokud na tom nechcete spát. Je hezky naducaná, plná, žádný chcípáček, ale spát se na tom nedá, možná tak občas ležet na gauči - je to dost hrubé a cuckovité, na pohled to ale vypadá krásně. Odkaz na produkt je ZDE.


POVLAK NA POLŠTÁŘ S MOTIVEM KNIH I. - došel za 33 dnů, cena 3,59 USD

Chtěla jsem zvelebit náš malý byteček a tak jsem vybírala nějaké povlaky na polštáře a tohle je jeden z favoritů. Je z hrubé lněné látky, černobílý motiv kytiček, cácnců, ornamentů, hodin a k tomu nápis "Time To Read" - hned mi padl do oka. Na výběr zde bylo z asi 25 motivů, můj nese označení P8. Bohužel koukám, že na tomto odkazu už není dostupný, ale je možné, že když zadáte podobná klíčová slova, najde vám to to samé od jiného prodejce.
S povlakem jsem moc spokojená, po dodání sice malinko zapáchal, ale rychle se to vyvětralo, praní by to možná urychlilo. Zapínání je na spodní straně na malý plastový zip, jehož konec se snadno schová. Velikost je 45 x 45 cm a na gauči vypadá opravdu nádherně a cena necelých 90 Kč je krásná.



POVLAK NA POLŠTÁŘ S MOTIVEM KNIH II. - 3 motivy, došly za 46 dnů, cena 2,69 USD

Další povlaky na polštář jsou od jednoho prodejce z jednoho produktu, jen jsem si vybrala více motivů. Tyto šly opravdu dlouho a už jsem si myslela, že jsou ztracené, ale naštěstí došly. Jsou z takové silonové látky, jemné, ale hodně umělé - polyester, což jsem nečekala. Myslela jsem, že jde o len nebo bavlnu. Ale to je moje chyba - špatně jsem se podívala na popis předmětu. Vše ale vynahradí barevnost potisku a jeho sytost, protože barvy jsou nádherné, živé, je to dost pěkně udělané, žádné cákance mimo nebo neostré hrany. Je důležité upozornit na to, že zde nejde o potisk, ale o obarvení, tudíž motiv po hmatu nepoznáte, nic nevystupuje a tak nehrozí, že by se to začalo trhat nebo praskat.
Vybrala jsem si tedy 3 motivy u jednoho předmětu, nesou označení 1 - It´s a good day to read a good book, 2 - So many books, so little time a 8 - Wtf do you mean i buy too many books?! (který přítel označil za vševystihující) a všechny jsou momentálně dostupné, dokonce i za stejnou cenu - v přepočtu kolem 65 Kč - což je naprosto krásná cena. Mají rozměry 45 x 45 cm stejně jako ty ostatní.
Barvy jsou opravdu tak syté, což na obrázcích není až tak úplně vidět, zapínání je opět na bílý malý umělý zip a vypadají úplně skvěle. Jsem s nimi moc spokojená a určitě si do budoucna plánuji vybrat další motivy.



POVLAK NA POLŠTÁŘ S MOTIVEM KNIH III. - došel za
32 dnů, cena 2,79 USD

Poslední povlak, který jsem si pořídila je opět hrubý z látky podobné lněné. Má na sobě tentokrát černo červený nápis "I ♥ BOOKS", přičemž červené je právě to srdíčko. Moc se mi líbil a musím říct, že jediný nezapáchal. A vypadá moc hezky, líbí se mi i jeho ne úplně bílá látka, je béžová, jako přírodní a skutečně i na dotek napodobuje len. Tento mi přišel jako první a měla jsem z něj velikou radost. Ty barevné výš se mi ale líbí mnohem více. Zapínání má stejné jako ty předchozí - drobný plastový zip, který po zapnutí není prakticky vůbec vidět. U těch zipů celkově se bojím, že odejdou nejdříve, uvidíme. Každopádně i tento moc doporučuji a myslím si, že výběr je obrovský, cena úžasná (pod 70 Kč) a zpracování docela kvalitní - žádné nitě, fleky, švy pevné. Určitě i tento mohu doporučit.



LÁTKA - OBAL NA KNIHY - došla za 38 dnů, cena 3,99 USD

Poslední věcí, kterou vám tu dnes ukážu je látka, kterou jsem si vybrala jako ozdobu na ušití obalu na knihu. Jak víte, nějakou dobu se již o to snažím a chtěla jsem zkusit i něco kreativnějšího a veselejšího. Návod na ušití kdyžtak ZDE. A proto jsem si vybírala nějakou hezkou látku, která by se ozdobně dala našít na přední stranu. Výběr nebyl velký a jediné, co mi padlo do oka byly tyto "holčičky", které vypadaly, že budou stejně barvené jako mé syté povlaky na polštář. Bohužel jsem opět přehlédla to, že se jedná o polyester, takže kluzká, lesklá látka. Ale barvy má opravdu krásné.
Dle rozměrů se nejde řídit, protože obrázek je malý a okolí (které obstřihnete) zabírá docela dost místa. Vyjde z toho tedy jen málo použitelné látky.
Mají tam stále ještě k dispozici 20 různých motivů, já si vybrala 15 - holčičku s motýlkama a knihou v ruce (jak tématické ☺). Látka je zrcadlová, takže dostanete vlastně 2 použitelné obrázky, nejspíš je to určené na tenké tašky, aby se to uprostřed přehnulo a z obou stran byl stejný motiv. Já to použila jinak, rozstřihla jsem to napůl, odměřila stejné obdélníky a mám stejný motiv k našití na přední i zadní stranu obalu. Ještě jsem ho tedy nerealizovala, ale je to v plánu (našpendleno).
Myslím si, že za tu cenu - asi 98 Kč - jsem sáhla vedle, protože u nás se dají sehnat hezčí motivy za podobnou cenu a jsou na bavlně. Látka mi k šití nevyhovuje, protože se to krčí, je to až moc kluzké a jemné a bojím se i toho, že se to bude rychleji špinit a hůř prát. Látku vám tedy nedoporučuji, zkuste se podívat po jiné, která bude buď bavlněná a nebo tento sortiment nekupujte na Ali, ale obejděte si švadlenky a galanterie - seženete lepší za stejnou cenu.


To je pro dnešek všechno, už pro vás ale připravuji další várku produktů a vychytávek z Aliexpressu ☺ Brzy se těšte.

3 komentáře:

  1. Ty povlaky na polštáře jsou úplně super a za skvělou cenu! to si asi taky nějaké pořídím, už jsem teď delší dobu z ali nic neobjednávala, musím to napravit.

    OdpovědětVymazat
  2. [1]: Opravdu jsou, myslím si, že za tuto cenu (i s čekací dobou) tomu v ČR povlaky nemohou konkurovat. Navíc si lze vybrat i materiál - hrubý napodobující len a nebo ten polyester napodobující silon - ty mají zase nádherné barvy. Kdybys chtěla, klidně se pochlub, jaké si vybereš Ráda se nechám inspirovat

    OdpovědětVymazat
  3. Návod na obal na knihu? Myslím, že ten určitě využiju. Děkuji!

    OdpovědětVymazat