"Ten, kdo čte, žije s každou další knihou život navíc. Kdo nečte, má jen ten svůj." Oscar Wilde

pátek 23. listopadu 2018

Čtenářská výzva 2018 - hlásím splněno

Musím se pochlubit, včera jsem splnila Čtenářskou výzvu pro rok 2018 na Databázi knih. Zakončení proběhlo knihou Zimní lidé od Jennifer McMahon a musím říct, že jsem čekala, že to zvládnu rychleji. Už v červnu jsem měla více jak polovinu splněnou, ale nastaly komplikace s tím, že v knihovně nebylo k dispozici to, co jsem potřebovala. Sice mám doma ještě napůjčované knihy, co by se mnohdy daly zařadit do některé z kategorií, ale dnešním dnem mám úplně splněno. Kdo by se chtěl podívat, jaké knihy jsem zařadila a třeba se chtěl ještě do konce roku nechat inspirovat, stačí kliknout ZDE.

Jsem ráda, že jsem splnila již druhý rok po sobě a navíc jsem na sebe pyšná, protože zvládnout vše pečlivě zaznamenávat, včetně doby čtení (tzn. zadat k určitému dni rozečtení a den dočtení) byl chvílemi problematický, ale dala jsem to a do konce roku už to dodržím. Navíc díky Čtenářskému diáři bylo vše snazší a ještě jsem si zařídila blok v tvrdých deskách, kam si zaznamenávám také přečtené knihy i s hodnocením a komentářem k ději i čtivosti (podobně jako na DK), jen je nečísluji. Do dalšího bloku pak zaznamenávám jen přečtené knihy a řadím je dle autorů a abecedy, abych měla přehled, co jsem od koho přečetla a nebrala do ruky znovu, když se mi to už jednou třeba nelíbilo.

Každopádně postupně se odtajňovala témata z výzvy na rok 2019, nevím jestli už jsou venku všechna, ale oficiálně na DK ještě nejsou, i tak se ale těším, co si pro nás připravil autor. Jinak mám ještě svou soukromou momentální výzvu a to je přečíst do vánočních prázdnin (do 21.12.2018) ještě 8 knih z knihovny - bohužel některé mají i 500 stran a tak to bude opravdu o fous. Dnes táhnu k vrácení celkem 8 již přečtených nebo již nepotřebných pro čtenářský kroužek :-)


↑ důkazní materiál ↑ :-D

Přeji vám všem krásný pátek, klidný víkend
vaše Lazy Šárka ♥

Žádné komentáře:

Okomentovat