"Ten, kdo čte, žije s každou další knihou život navíc. Kdo nečte, má jen ten svůj." Oscar Wilde

pátek 21. prosince 2018

Kokosové kuličky ze dvou surovin

Napadlo mě, že když už je posledních pár dnů do Vánoc, mohl by se vám hodit recept na moje opravdu rychlé a výborné kokosové kuličky pouze ze dvou surovin, kdy s přidám rumu a bílé čokolády vykouzlíte opravdu velmi jemné a chutné vánoční nepečené cukroví. A protože je to opravdu nejen snadné, ale i rychlé, zvládne to i na poslední chvíli každý.


Budete tedy potřebovat pouze:
  • 1 Salko - já dělám dvě dávky, jedno z obyčejného a jedno z karamelového
  • 160 - 170 g kokosu + trocha do misky na závěrečné obalování

Můžete přidat:
  • 1 - 2 lžíce rumu (dle chuti)
  • bílou čokoládu či loupané mandle na vnitřek

Den dopředu je ideální si rozmíchat kokos v Salku s rumem a dát přes noc do lednice, aby se kokos nasákl, nelepí se to při tvarování tolik. Směs jde hodně špatně míchat, je hodně hustá, ale to je dobře, pokud by se vám to hodně lepilo, přidejte ještě trochu kokosu - každý je jiný, navíc obyčejné Salko má jinou konzistenci, než to karamelové, stejně tak hustotu ovlivňuje to, kolik dáte rumu.

karamelové Salko ↑

tradiční obyčejné Salko ↑

Druhý den jdeme tvarovat kuličky, lžičkou si nabereme množství na jednu kuličku (plná lžička je množství akorát) a stačí vyválet v dlaních kuličku a obalit ji v kokosu.



My si to vylepšujeme ještě jednou věcí a to je jádro - vloni jsem dávala mandli, ale nebylo to ono, letos jsme zvolili na kostičky nakrájenou bílou čokoládu (pár jsme udělali i se Studentskou pečetí). Jednoduché - jakmile lžičkou naberete požadované množství, vmáčkněte dovnitř malou kostičku čokolády, zabalte a dovarujte kuličku. Je to moc dobré.


Uchovávejte v lednici, vydrží v klidu i měsíc a je to jemné a chutné cukroví ♥

Žádné komentáře:

Okomentovat