"Ten, kdo čte, žije s každou další knihou život navíc. Kdo nečte, má jen ten svůj." Oscar Wilde

pátek 14. prosince 2018

Tipy na vánoční dárky nejen pro rodinu

Jelikož se Vánoce už opravdu blíží a já mám skoro každý rok problém vybrat dárky, ráda bych vám touto cestou trochu pomohla a poradila. Bohužel většina dárků by měla být takzvaně "šitá na míru" - tedy to, po čem daný člověk touží. Pak ale existují dárky, kterými můžete potěšit více lidí a to jen dle zaměření a zájmů. A to je přesně ta oblast, ve které vám chci dát pár tipů.

1) Pro knihomoly je docela široký sortiment a to knihami počínaje (to je asi jasné), poté je ale spoustu doplňků - látkové tašky, hrnečky, trička a drobné pozornosti (klíčenky, funko pop, záložky, obaly na knihy,....) Nejjednoduší je koupit vše na eshopu Martinusu (vybírejte ZDE), nebo Book tooku (nakupuj ZDE) - tam mají tento sortiment docela rozšířený. Jinak zkuste googlit a hledat, co by bylo nejvhodnější - dají se najít jak přímo zaměřené (například na Harryho Pottera či Malého prince) nebo pak obecně na knihy a čtení spolu s čajem či kávou.
Obaly na knihy se dají sehnat pěkné třeba v Luxoru, nebo můžete dle mého návodu zkusit vyrobit vlastní - ZDE NÁVOD. Na zakázkovou výrobu je už bohužel asi pozdě.
Pokud nevíte a chcete se nechat inspirovat, koukněte se na eshop Knižní vesmír (stačí kliknout) a určitě pro milovníka knih něco vyberete. Je tam úplně všechno od doplňků, přes hrnečky, záložky, tašky, svíčky až po zápisníky a polštáře.


2) Dárkové balení čajů - já mám nejraději sypané čaje z Oxalis, kde se dá domluvit i nějaké lepší zabalení, pokud ale nechcete vybírat různé druhy čajů či někam běhat, z internetu objednávám luxusní čaj Harney & Sons, které dělají i v krásných plechovkách. Stačí zadat do vyhledávače název a hledat, občas je mívají skladem i na Candy Store.



3) Zápisníky či barevné bloky - každý má občas myšlenky, či jen potřebu si něco zaznamenat. A nějaký roztomilý bloček s moderním designem nebo klasický retro zápisník udělají určitě radost každému. Pokud bude třeba s gumou a držákem na tužku, zase to vypadá jinak a lépe. A dotyčný ho využije i kdyby si do něj měl psát jen seznam na nákup. Bude radost na něj koukat.



4) Trekingové hole - pokud máte starší rodiče či prarodiče a víte, že se rádi pohybují, je to pro ně však těžší a těžší, obdarujte je trekingovými holemi. Dají se sehnat prakticky všude na webu - Alza, Mall, Insportline, Decathlon apod. a i v kamenných obchodech. Jediné, co potřebujete znát, je výška osoby, aby pro ni byly vhodně nastavitelné. Nejsou to jen hole určené ke sportu, ale poskytnou oporu při delších procházkách.



5) Dárkové karty - těmi nikdy nic nezkazíte, lidé v Praze to mají jednoduché, zde je tolik obchodních centrer a krámů, že koupit do některého dárkovou kartu je to nejjednodušší. Já pořizuji karty OC Chodov, která se dá uplatnit ve většině obchodů (kde berou platební karty) včetně kina. Můžete ale zvolit i karty přímo na konkrétní druh zboží - na obuv (Baťa, Deichmann,...), potraviny (Kaufland, Lidl, Billa,...), oblečení (H&M, C&A, Zara,...), kosmetiku a drogerii (DM, Rossmann, Teta,...) a nebo vymyslet něco vlastního a originálního - kino, masáž, zážitek nebo třeba pedikúru. Ty si někdy vyrábím i já sama, objednám nějakou službu, vyrobím kartičku a přiložím finance. Ukážete tím, že sice volíte neutrální dárek, ale na druhém vám záleží a chcete mu dopřát něco jen pro něj.



6) Ke čtení i k Vánocům patří samozřejmě také svíčky. Krásné knihami inspirované vyrábí AbbysCandle, jsou úžasné. Nebo můžete zabrousit i do kamenného obchodu, kde i v drogerii najdete široký výběr nejrozmanitějších vůní. A když přidáte tématické přáníčko se vzkazem od srdce, je to naprosto ideální dárek nejen pro rodinu, ale i pro kolektiv v práci či kamarádku.



Moje tipy: (klikněte na název a dozvíte se více)

Zápisník milovnice knih - pro člověka, co hodně čte ideální řešení, kam si zapisovat přečtené knihy, své dojmy z nich i vlastní hodnocení.

Vánoční čaj Harney & Sons - luxusní vánoční čaj v nádherné plechovce- fotografie je výš, v sáčcích, takže netřeba sítka, vhodné i pro lidi, co moc čaje nepijí.

Obal na knihy - dají se sehnat jak osobně v Luxoru, tak na eshopu například právě AbbysCandle nebo na Knihy Dobrovský. Pokud máte volnější víkend, zkuste stvořit vlastní dle mého návodu ZDE.

Pokud si prostě nejste jisti, vybírejte srdcem a držte se toho, jak znáte obdarovanou osobu - co má ráda, co ráda dělá, jaké má zájmy a co je pro ni charakteristické. Nemůžete se splést a když vyberete něco z výše zmíněného, škodu určitě nenaděláte.


Kdybyste chtěli poradit s čímkoliv konkrétním, co kde hledat, co kde je lepší nebo kvalitnější, určitě pište, ráda poradím ☺

Krásnou předvánoční náladu přeji všem.

Žádné komentáře:

Okomentovat