"Ten, kdo čte, žije s každou další knihou život navíc. Kdo nečte, má jen ten svůj." Oscar Wilde

pátek 28. září 2018

První mimo-zemský kontakt-ní formulář



Varování: Článek obsahuje ironii, sarkasmus a nadsázku!

Co je to mimozemský?

Říká se, že máme stát nohama na zemi a ne létat v oblacích - nemyšleno do slova a do písmene. Ale když je něco mimo-zemi, znamená to mimo naší planetu, nebo mimo náš svět, mimo realitu či se jen vznáší kousek na povrchem? A když se pak jedná o první kontakt mimo zemi či Zemi, nemusí to být zrovna invaze šedivců.

Velmi zajímavé je, jak si se slovním spojením poradí strejda Google když přidáme na správné místo jednu jedinou mezeru.



Zajímavé opravdu - poměr 8:2 v neprospěch tykadelníků. Vím, že Google je individuální ve svém doporučování vyhledaných hesel, ale tohle je i na mě moc. Rozhodně mám blíž k vyhledávání informací o slizkých tvorech ze silikonu s křišťálovou lebkou a ne k EU.

Mimozem-šťané se podle mě pohybují totiž hlavně mezi námi a jsou to stejně tak lidé jako my. Jen jsou prostě jiní. Lítají si třeba v oblacích myšlenkami, nebo sedí za přepážkami České pošty či na Úřadě a chodí na kontroly jako inspektoři. Proto není zase takový problém s nimi zažít první kontakt. A co teprve když před vás předloží 20ti stránkový kontaktní formulář a chtějí ho vyplnit.
(Připomíná mi to Comeback a ISSS na Úřadu práce "Stačí naťukat Vaše rodný číslo!" - "Občas přijdou formuláře jiný, tak z toho neděláme vědu a používáme, co máme" - A jak to mám vyplnit?" - "Normálně! Do kolonky katastrální území napíšete jméno, do počtu kompresorových stanic počet dětí a pohlaví do kolonky porost"!)

Takže bychom se určitě neměli zaměřovat na ty mimozemšťany mimo Zemi, ale na ty na Zemi. Hlavně co se týká EU, žádostí, formulářů, tabulek a podobných ptákovin, které nikdo jiný, než mimo-zemšťan nemá šanci pochopit a participovat na podobných kravinách, které stejně všem jenom otravují život, je naprostá blbost. My zákonitě musíme na razítka, vyplňování tabulek a papírování vyhynout. Každý má Achillovu patu - dinosauři měli nejspíš meteorit, my budeme mít formuláře.

Co vy na to? Co vám vyhledal Google jako první při zadání hesla "mimo zem"?


7 komentářů:

  1. Podle toho vyhledavače se nám v EU asi moc nelíbí, no a mimozemšťané na poštách jsou kapitola sama pro sebe

    OdpovědětVymazat
  2. našlo mi podobné věci a taky: "zemřelí mimo zlín"

    OdpovědětVymazat
  3. s tím googlem jsi mě pobavila a co se týče těch formulářů opravdu je to na hlavu, pokud chci dostat příspěvky ohledně dětí, musím každé 3 měsíce vyplňovat hromadu papíru a přitom tam píšu furt to samé

    OdpovědětVymazat
  4. Ach jó, táto administrace, a papírovačky, to je otrava. 20 stranový kontaktný formulár som ešte nevidela (bola to asi nadsázka - myslené). Mimozemšťani na Zemi, no každý sme nejaký, a niektorí majú svoj iný svet, a je im tak lepšie, a sú možno šťastnejší ako my, čo žijeme pevne nohami na zemi.

    OdpovědětVymazat
  5. [5]: Hned první věta článku upozorňuje na ironii a nadsázku, tudíž trefa. Celé je to tak myšleno, co je psáno, to je dáno

    OdpovědětVymazat
  6. Človek je tak stratený v problémoch nášho sveta a života, že nie je čas googliť niečo o nepozemských marťanoch.   

    OdpovědětVymazat