"Ten, kdo čte, žije s každou další knihou život navíc. Kdo nečte, má jen ten svůj." Oscar Wilde

středa 5. září 2018

Odposlechnuto v Praze - Klub Srdcařů

O prázdninách jsem si pořídila tuto úžasnou knihu a jelikož je velmi specifická, nebude toto klasická recenze, na kterou jste zvyklí. Nechte se překvapit!

Název: Odposlechnuto v Praze
Autor: kolektiv autorů, Klub Srdcařů
Rok vydání: 2018
Počet stran: 252
Nakladatelství: Došel karamel
ISBN: 978-80-270-3972-2


Nejedná se tedy o klasickou knihu, jde o knižní vydání příspěvků členů FB skupiny Odposlechnuto v Praze. Klub Srdcařů se domluvil se správci této skupiny, která svým členům zpříjemňovala život denním přídělem smíchu. Vybrali ty nejlepší, nejzábavnější a nejdiskutovanější příspěvky, dali jim krásnou grafickou podobu a vznikla tato skvělá kniha.
Je to skvělý společník nejen na cesty, ale i do nepohody. Není to klasická kniha, kterou si člověk vezme a několik dnů čte, je to kniha na příděly. Ve chvíli, kdy vás bolí od smíchu celé tělo, odložíte a v případě abstinenčních příznaků se jí opět chopíte a necháváte se unést smíchem, zábavou a humorem, které je plná.


Knihu však neseženete v běžném knihkupectví, dá se pouze objednat přes webovou stránku www.odposlechnutovpraze.cz a stojí 249 Kč. Můžete si jí za poštovné a balné nechat poslat až k sobě domů (Česká pošta či Zásilkovna), to je samozřejmě dražší, nebo je možné si knihu osobně vyzvednou v Praze na metru A Bořislavka v kavárně Café Jirásek, vše až po emailu, že je kniha pro vás připravena k vyzvednutí. Platit můžete hotově při převzetí knihy v kavárně, předem online kartou či převodem. Není možná bohužel dobírka, avšak kdo má, může využít i Bitcoiny nebo superCash.

Já osobně jsem si knihu byla vyzvednout v Café Jirásek, protože to mám z práce kousek, a i přes moje neustálé úsměvy mi připadalo, že personál vyloženě obtěžuji, kyselé obličeje mě provázely až ven. Škoda. Avšak hned v metru po cestě domů jsem se do knihy pustila a div jsem se nekousala smíchy do ruky, jinak by o mě vědělo celé metro, nejen "můj" vagón :-D Doma jsme s přítelem pokračovali a musím říct, že předčítání nahlas je u této knihy skvělé, opravdu. Jeden druhému visí na rtech, čeká na pointu a pak se spolu můžete řezat smíchy jak dlouho je libo.

Dalším nesporným důvodem, proč jsem si knihu pořídila je její dobrý úmysl. Veškerý výtěžek z prodeje knihy je totiž věnován na pomoc sluchově postiženým. Komu již pomohli můžete sledovat na výše uvedené webové stránce, v záložce "Již jsme pomohli". Je to úžasná nejen myšlenka, ale i právě tento dobrý úmysl, díky kterému šíří mezi lidi zábavu a smích.

Grafické zpracování je také kouzelné, "rozmazané" fotografie Prahy, našeho každodenního života, vzhled textu připomíná psací stroj, což dodává nádech starých časů. O obsahu není třeba polemizovat, protože zvedne náladu v každé situaci a v každém případě. Pro mě je to jasné - je to nepostradatelná součást knihovny a přítel do nepohody. Navíc sleduji i FB skupinu a tak mám přehled i o nejaktuálnějším dění. Obojí moc doporučuji. Klub Srdcařů dělá záslužnou práci a jsem ráda, že se jim podařilo knihu protlačit do povědomí lidí.

36528530 1937676669587352 751273643601821696 n

Výsledek obrázku pro odposlechnuto v praze kniha

Moje hodnocení: Nelituji koupě a nikdy litovat nebudu, už pro její dobročinný účel. Kniha se mi stala přítelem do smutných chvilek, depresivních stavů a celkově do momentů, kdy potřebuji zvednout náladu a nebo se třeba jen od srdce zasmát. Pročetla jsem jí již několikrát a neskutečně moc se mi líbí i její grafická stránka. Kniha je povedená ze všech směrů a za tu cenu, která je naprosto přijatelná, dostanete mnohem víc. Krásný pocit z pomoci druhým, zábavu tak koncentrovanou, že více to snad už nejde a na pohled krásnou knihu ideálních rozměrů. Určitě doporučuji a věřím, že se stane i vaším vtipným kamarádem. Nemůžu jinak, než dát 5 hvězdiček.

Žádné komentáře:

Okomentovat