Suroviny:
- 500 g celozrnné špaldové mouky
- 220 ml teplé vody a trocha do kvásku
- 3 lžíce oleje (jakéhokoliv, jen ne za studena lisovaného)
- 2 lžičky himalájské soli (mořské méně - více solí)
- 1 lžička panely / kokosového cukru / tmavého třtinového cukru
- 1/2 kostky čerstvého droždí
Postup:
Do mističky si nejprve rozdrobíme droždí, přidáme trochu vody, lžičku cukru a lžičku z odvážené mouky. Pečlivě promícháme a dáme na teplé místo vyběhnout. Já dávám na puštěné topení.
Zatím si všechny ostatní suroviny přendáme do zadělávací mísy, jakmile vyběhne kvásek, přidáme k ostatnímu a pečlivě zpracujeme těsto. Já nejraději zpracovávám rukou na válu, ono to chvíli trvá, ale musí vyjít nádherné nelepivé vláčné těsto. Pokud se stále lepí, podsypávejte stejnou moukou, jakou máte v těstě.
Necháme vykynout na teplém místě a můžeme zpracovat dle libosti - na šneky, na slaný koláč, na tyčinky, houstičky, rohlíčky, bagetky a mnoho dalšího.
Necháme vykynout na teplém místě a můžeme zpracovat dle libosti - na šneky, na slaný koláč, na tyčinky, houstičky, rohlíčky, bagetky a mnoho dalšího.
My doma máme nejraději pizza šneky a slaný koláč s rajčatovou omáčkou, šunkou a sýrem. Právě ty vám také ukážu na fotografii.
Snad vám bude chutnat tak, jako nám.
Dobrou chuť!
Dobrou chuť!
Žádné komentáře:
Okomentovat