"Ten, kdo čte, žije s každou další knihou život navíc. Kdo nečte, má jen ten svůj." Oscar Wilde

čtvrtek 21. ledna 2016

Dietní Dhaal z červené čočky s kukuřicí

Dneska jsem si pro vás připravila recept na můj dnešní oběd a celkově dosti oblíbené jídlo :) Dhaal vařím buď jako samostatné jídlo s pečivem, nebo jako hlavní chod s přílohou - dnes to byly celozrnné žitné tagliatelle, vím, že dle kuchyně to k sobě moc nejde - italské těstoviny s indickým jídlem, ale bylo to doma to jediné čerstvé, co se dalo rychle uvařit, jinak obvykle podávám s indickými plackami a nebo s rýží. A aby mi nechyběly živočišné bílkoviny, posypala jsem si promíchané a hotové jídlo sýrem, a to goudou 45%. Nyní už recept samotný :)

Ingredience:
3 hrsti červené čočky
500g pasírovaných rajčat
půl pytlíku mražené kukuřice
sůl, pepř, kari, skořice, sušený zázvor
med nebo cukr

+ pokud chcete přílohu - uvařit zvlášť

Postup:
Nejprve dáme vařit čočku do vody, podle návodu uvaříme polovinu času, tedy do poloměkka. Scedíme a necháme chvilku okapat, do toho samého hrnce dáme pasírovaná rajčata a necháme přijít k varu, potom vsypeme kukuřici a scezenou čočku, osolíme, opepříme, přidáme i ostatní koření - lžičku a půl kari, půl lžičky zázvoru a asi půl lžičky skořice. Povaříme, přidáme lžičku medu a poté už jen dochutíme kořením, solí a pepřem dle chuti. Vypneme jakmile je čočka měkká.


Takhle vypadá dhaal po uvaření, pokud ho mám samotný, na talíři zdobím čerstvými bylinkami nebo klíčky čočky :)


Zde už naservírované a promíchané s přílohou - celozrnné žitné tagliatelle. Dá se i s rýží a je to autentičtější :) Pište, pokud něco takového vaříte a nebo jste již vyzkoušeli, tak jak vám chutnalo :)

Žádné komentáře:

Okomentovat